SVENSKE BÅTPRODUSENTER

SVENSKE BÅTPRODUSENTER

Båtlivet betyr utrolig mye for mange som elsker og ferdes på vannet Enten det er ute på åpent have eller om det er inne i skjærgården mellom hold og skjær. Det er mange båter der ute og det er litt forskjell på hvilke båter som passer til hvilken type ferdsel. Slik er det i alle land, også der man kun kan benytte båten i en innsjø med ferskvann. Sverige har også en lang tradisjone med båtbygging, så vi ser litt på deres utvalg her.

FANTASI-YACHT

Fantasi Yachts- Jacobson Båtbyggeri befinner seg rett ved Uddevalla og har et bredt utvalg av båter. Det ble etablert i begynnelsen av 40 årene og har siden den gang bygd ca 350 båter, fra små joller til 80 fots yachts. Her finner du båter i alle prisklasser og størelser. Her får du også foretatt reperasjoner og vedlikehold samt vinterlagring av din båt.

MALMØ YACHTS

 MALMØ YACHTS
MALMØ YACHTS

Malmø Yachts ligger også utenfor Uddevalla. Det ble startet av Johannes Olsson i slutten av 30 årene og overtatt av hans to sønner i 1963. Her ble det i produksjonen utelukkende brukt tre i de første årene, men i de senere årene har det også kommet plastbåter i deres produksjon. Firmaet ble kjøpt opp av Bob Erixon i 2008 og er i dag med i en kjede av firmaer som HP 10.30, Techno yacht og Farr Cruising yacht.

Dette er luxeriøse seilbåter av topp kvalitet, noe som gjenspeiler seg dersom du studerer prislistene deres.

HALLBERG- RASSY

Firmaet ble opprettet i begynnelsen av 40 tallet i Kungsviken ved Orust som også ligger rett utenfor Uddevalla av Harry Hallberg. Dette er luxeriøse seilbåter som ligger i en høy prisklasse, men man får valutta for pengene. Her ble også de første båtene bygd i tre, det ble først i 1963 satt igang ett pioner prosjekt med plastbåter, noe som ble en suksess. Det ble i begynnelsen av 70 tallet til at Hallberg og Hassy slo seg sammen og utviklet flere nye båt modeller. Det blir i dag produsert ni forskjellige modeller fra 310 på 9,5 meter opp til 64 som er deres flaggskip på 19,85 meter.

FORBINA

Forbina båtene har blitt produsert i ca 25 år av Gøran Forsberg. De holder til i Karlstad, i nordre delen av Vænern. Båtene er av typen day og cabincruisere og finnes i flere varianter. De blir produsert i seks forskjellige modeller fra 6,5 meter og opp til 12,85 meter. Dette er moderne og romslige familiebåter som passer de fleste der ute på vannet. Motorene de kan bli levert med varierer alt fra 190 hk og opp til 2x 225 hk, så her går det unna.

CR & REGINA YACHTS

Dette er et merke som består av luksuriøse seilbåter. Firmaet ble grunnlagt på slutten av 80 tallet, og er ett familie eid selskap som eies av Rutgersson familien.  Det har sin beliggenhet i Henån, noen kilometer utenfor Udevalla.

Dette er som sagt luksuriøse og dyre båter med høy kvalitet på alt fra det spesielle treinteriøret til det tekniske utstyret.

Utvalget av modeller og utstyr er stort så du kan nesten bygge din egen båt med merkenavnet Regina og et eller annet mer. En skikkelig luksusbåt du selv er med å velger ut detaljene til!

Britt

Relaterade Inlägg

Navigasjon

Navigasjon

Hurtigruten

Hurtigruten

Her går det unna

Her går det unna

MK Faxsen

MK Faxsen