Store krigsskip

Store krigsskip

Bruken av båter og skip i konflikter har pågått i veldig mange år, man så fort nytten av og kunne både forsvare seg og angripe fienden ute på vannet. De store nyere skipene er fullpakket med den nyeste teknologien og våpen av forskjellige typer. Hangar skipene ruver godt opp når de kommer seilende med sin slagkraft som ikke mange kan stille opp imot. Ved siden av flyene om bord har de også avanserte våpen som er beregnet både til forsvar og til angrep.

HMS Queen Elizabeth

Det Britiske hangar skipet HMS Queen Elizabeth er det største skipet Royal Navy har.Det har plass til nesten 40 jagerfly og fire Merlin helikoptre, eller tolv Chinook helikoptre eventuelt åtte helikoptre av typen Apache. Denne skipsklassen er ikke så lang som for eksempel de Amerikanske typene, det er fordi de er mest beregnet for flytyper av typen V/STOL. Disse flyene kan ta av og lande vertikalt og trenger da ikke lange rullebaner. Skipet er på omtrent 180 meter langt og litt over 70 meter bredt på det bredeste. Det er utstyrt med to Rolls Royce marine motorer, gas turbiner og diesel motorer. Dette gir skipet en fart på rundt 25 knop. Det er foreløpig planlagt to av disse skipene, det første er ferdig og man regner med at det er operativt i løpet av ett års tid og nummer to er da HMS Prince of Wales regner man med er klar for tjeneste rett etter at HMS Queen Elizabeth har startet sin tjeneste.

America Class

America Class

En av de store er også de Amerikanske typen America Class, det er omtrent 260 meter langt og er rundt 30 meter bredt.Denne båttypen er mest beregnet for helikoptre og V/STOL fly som da kan ta av og lette vertikalt. Det er en lett blanding av helikoptre og fly som vanligvis er om bord og er ett typisk angreps skip som skal rydde veien for resten av styrkene. Det er utstyrt med to gas turbiner og forskjellige hjelpemotorer, dette gir skipet en fart på omtrent 20 knop. Det er planlagt 11 stykker av denne typen men foreløpig er kun ett ferdigstilt og i operativ tjeneste. Det har ett mannskap på rundt 2700 totalt og har blitt utstyrt med en god del rakett systemer samt kanoner, ikke lett og hanskes med dette skipet heller i en konflikt.

Charles de Gaulle

Det eneste Franske hangarskipet i dag er Charles de Gaulle som er det neste største i Europa.Skipet ble satt inn i tjeneste i 2001 og erstattet da de eldre Clemenceau skipene som var blitt utdaterte. Skipet er utstyrt med to atomreaktorer, to dampturbiner og fire diesel motorer. Sammen gir de skipet en fart på nesten 30 knop. Det er litt over 260 meter langt og omtrent 60 meter bredt og har flere typer helikoptre samt jagerfly av typen Rafael M. Her er det også mange våpen som er beregnet til både forsvar og angrep installert, rakettsystemer og kanoner av forskjellige typer.

Radar og varslings systemene er selvfølgelig det siste på markedet, viktig med godt varslings system på de fleste krigs skipene.

Britt

Relaterade Inlägg

En kort historie om dampskip

En kort historie om dampskip

Skipsregistre

Skipsregistre

Seilbåten

Seilbåten

Cruise skip

Cruise skip