Seilbåten

Seilbåten

Det med å bruke seil til fremdriften av båten eller andre typer fartøy stammer tilbake til rundt år 5000 f.Kr, det er bevist at det er Egypt som hadde disse første seilbåtene på den tiden.

Disse båtene ble da benyttet på Nilen for å kunne frakte varer og mennesker over store avstander, veier var det jo ikke mange av på den tiden. Disse båtene var også utstyrt med årer sånn at de kunne fortsette ferden selv om det var vindstille.

Seilbåter i dag

De første seilbåtene var på rundt 20 meter lange og prinsippet den gang var ganske enkelt, men i dag er jo hovedprinsippet det samme som den gangen. Men med stadig nye materialer og teknologi har båtene blitt større og mye enklere å seile, noe som igjen har gjort dem til ett populært alternativ ute på vannet. Det har kommet veldig mange forskjellige varianter med årene, alt i fra de minste seilbrettene og opp til de enormt store havseilerne så utvalget er det ikke noe å si på.

Starte pent

Det er kanskje ikke dumt å starte opp med seilingen med ett lite seilbrett eller en liten jolletype for å lære seg det grunnleggende en trenger å vite om seiling.

seilbåt

Vind, strøm og andre forhold man må ta hensyn til og det trengs som alt annet trening til for å kunne mestre det noenlunde skikkelig.Når man så er ganske trygg på sine seilferdigheter går man da gjerne over til noe større båter og de ivrigste seilerne starter også gjerne opp med å konkurrere i de mange seilasene som arrangeres rundt omkring. Det å kunne farte ute på vannet med seilbåt har også blitt veldig populært bland de som tar en liten helgetur eller for de som da gjerne legger opp til å tilbringe hele ferien ute på vannet i sin seilbåt. Har man allerede en seilbåt kan det bli en ganske rimelig og avslappende ferietur dette, man trenger minimalt med drivstoff da hoved fremdriften er gratis vindkraft. Mye av maten kan man jo også skaffe selv i fra båten om man liker sjømat. Når man i tillegg har barn er det jo godt kjent at barn og vann er noe som hører sammen, de kan være ute å bade og leke i vannet omtrent hele dagen lang.

Mange størrelser

Størrelsen på båten man skal innkjøpe er jo selvfølgelig avhengig av bruken og hvor mange som til vanlig skal være med på turene, de minste båtene har betegnelser som Snipe, joller av forskjellige varianter, Nacrk og Zoom, her er det plass til fire til fem mennesker. Så er det den litt større klassen som går under betegnelsen entypekjølebåter som Killing, Drake, Solingen og Nordisk Folkebåt, disse båtene egner seg for familier og venner ute på tur da man har overnattingsmuligheter om bord. Så kommer den neste gruppen som da kalles flerskrogs båter, disse går også under betegnelsen katamaran og triamaraner litt avhengig hvor mange skrog det er. Her finner man båter som Hobie Cat, Tornardo og Formula 18. Så utvalget av de mest vanlige båtene er stort og man finner nok en som passer til sitt behov og ikke minst til sin lommebok.

Britt

Relaterade Inlägg

En kort historie om dampskip

En kort historie om dampskip

Skipsregistre

Skipsregistre

Cruise skip

Cruise skip

Raske småbåter

Raske småbåter