PÅ VANNET I SVERIGE

PÅ VANNET I SVERIGE

Når Old Dunk skal kjøpe båt så er det ikke bare de norske merkene som er aktuelle. Søta bror i øst har også mange meget gode modeller, merker og typer båter. Så å kikke gjennom utvalget både i Norge og i Sverige kan vær smart. Både for å få det ma

Crescent boat

Cresent har ett godt utvalg av forskjellige båt typer og tilby, små robåter, båter beregnet på sportsfiske, daycruisere, snekker og båter for de som liker litt extra fart. Noen av de mindre robåtene går under navn som Lågen, Flexi, Bufo og Panda osv. Sportsfiskebåtene har fått navnene Salomon, Hanø, Argo, Bjørnen osv.

Daycruisere med modeller som 650 DC, 535HT Classic, 620 Dorado Greyline Gemini osv. Type snekker med modeller som Allure 17 til Alure 26. Crescent Boat ble etablert i slutten av 50 tallet i Monark som ligger rett ved Varberg. Dagens produksjon foregår derimot i Varberg. Båtene ble i starten produsert i tre, men de begynte etterhvert og experimentere med glassfiber og polyester som de utelukkende bruker i dagens produksjon.

Wasa Yachts

Wasa yachts finner man i innseilingen til Søderteljes kanal, det hadde sin start i begynnelsen av 1900 tallet og het da Pershagen Varv. Det var først i midten av 70 tallet at firmaet byttet navn til Wasa Yachts, det var da glassfiber og plast som overtok etter mange år med kun trebåt bygging.

Wasa Yachts
Wasa Yachts

Her er det blitt produsert båter i fra 36 fot og opp til 53 fot og med et antall på ca 500 båter opp igjennom årene har det vist seg og være en populær båttype blandt båtfolket.

Foruten og drive med båtbygging tar de også service og vedlikehold på din båt, og med vinteropplagring av båten har du full service her.

Uttern båt

Uttern båt har et godt utvalg av båter og tilby deg som kunde, her finner du day cruisere og cabin cruisere i forskjellige størrelser og varianter. Fra modellen S 45 og opp til C 87, her finner man nok en båt som passer godt til en tur eller to. Det er heller ikke noen avskrekkende priser på disse båtene, noe som gjør dem atraktive som familiebåter.

Sweden Yachts

Sweden Yatchts hadde sin oppstart i midten av 70 tallet og holder til i Kungsviken ved Henån, litt vest for Udevalla.

Det hele startet med at de lagde en båt til bruk i American Cup, den ble så utviklet videre til i dag og fremstå som en av de seilbåtprodusentene som satser på luxeriøse seilbåter av topp klasse og selvfølgelig er prisklassen deretter.

De lager i dag fem forskjellige modeller, Sweden Yatchs 40, 42, 45, 48 og 54, da som modellbetegnelsen sier fra 40 til 54 fot lange seilbåter.

Storebro Boats

Storebro Boats ble grunnlagt i midten av 40 tallet av Ingvar Gustavsson, som begynte sin karriere som løpegutt for rikfolket som den gangen eide båtbyggeriet. Ingen dårlig karriere det og ende opp som eier av verftet etter noen år.

Her blir det produsert cabincruisere og flerbruksbåter, fra 43 fot og opp til 46 fot. Dette er båter med høy kvalitet og komfort som de tilbyr.

Britt

Relaterade Inlägg

Navigasjon

Navigasjon

Hurtigruten

Hurtigruten

Her går det unna

Her går det unna

MK Faxsen

MK Faxsen