NORSKE BÅTPRODUSENTER

NORSKE BÅTPRODUSENTER

Båt har lenge vært en populær måte og tilbringe ferien og helger på, uansett hvilken båttype man har valgt seg. Robåt, motorbåt, daycruiser eller cabincruisere, valgene er mange. Vi fortsetter og se på hva de Norske båtprodusentene har og tilby av produkter som kan være av interesse for båtfolket.

Båtmerker

Saga boats er et godt kjent Norsk merke, de har tillholdsted i Selje og kan snart feire 60 års jubileum. Det er en familiebedrift som står for kvalitets båter med gode sjøegenskaper som er bygd etter lokale tradisjoner.

De har i dag ca 12 forskjellige modeller i sin produksjon, fra Saga 320 og opp til Saga 415 som er day og cabincruisere. Flotte båter dette.

I Fevik finner man Agder Boat som også produserer merket Scand, som hovedsakligeen er day og cabincruisere. Scanboats ble etablert i midten av 70 tallet og ble kjøpt opp av Agder boats i 2012 som har fortsatt produksjonen av Scan båtene i samme stil som før.

Her er det åpne motorbåter, daycruisere, cabincruisere og mindre fiskebåter som produseres i rundt 13 forskjellige modeller. Så her finner man garantert noe som passer både for smak og lommebok.

Båtmerker
Båtmerker

Agder boat har fire forskjellige modeller som har betegnelsen Sea Way, Agder 880 TC, Agder 840 og Agder 630 HT mens Scand båtene har fått betegnelsen Scand 360 DC-HT-CC, 7600 Dynamic, Baltic,Atlantic og Pilot. Dette er båter i stort sett alle prisklasser, så man finner nok noe passer lommeboka her også.

Nor Star Boats ligger i Krøgenes ved Arendal, her blir det produsert cabincruisere av høy kvalitet og standard. Da blir jo gjerne prisene deretter, så dette er ganske dyre båter men man får valuta for pengene her. Det blir produsert bare tre forskjellige modeller her nå, som har fått betegnelsen Nor Star 350, Nor Star 290 og Nor Star 950. Nor Star 950 er på hele 30 fot, så her er det plass nok.

På Kjerringsøy finner vi Nordlandsbåt som har trebåter som sin spesialitet. De har båter i fra 15 fot og opp til hele 50 fot i sin produksjon, så her finner man garantert en som passer eget bruk. Båtene er fordelt på ca 10 forskjellige modeller med navn som Toroingen,Hundromsfæringen, Treroing, Halvfjerderømming, Firroring, Åttring, Fembøring, seks roms børing, syv romsbøring og storfembøring. Båtene blir bygget i gammel tradisjonsrik stil og byggemåte, flotte båter dette. Her er det også reperasjoner og vedlikehold av det meste som har med trebåt og gjøre.

Djupevåg Båtbyggeri på Norheimsund har også trebåter som sin spesialitet. Dette er en gammel tradisjonsrik familiebedrift som startet opp i slutten av 40 årene av L Djupevåg.

De første båtene var klinkbygde fiske og fritidsbåter, men i dagens produksjon er det i fra 27 fot og opp til 60 fots båter som blir produsert. Fra daycruisere og opp til store seilskuter har de et bredt utvalg. Med betegnelsene Calliope V, Jenny, Vetranotte, Mathilde og Sportscruiser på produksjonslisten. Her reparerer de også det meste innen trebåt, om det behovet skulle dukke opp.

Britt

Relaterade Inlägg

Navigasjon

Navigasjon

Hurtigruten

Hurtigruten

Her går det unna

Her går det unna

MK Faxsen

MK Faxsen