NORSKE BÅTPRODUSENTER 3

NORSKE BÅTPRODUSENTER 3

Ferie og fritid på vannet har vel alltid vert populært blandt mange nordmenn, uansett type farkost man disponerer. Det er utallige typer båt der ute på markedet og vi fortsetter litt til rundt om i Norge og ser på tilbudene vi finner her.

Ved Rolvsøy rett ved Glomma ligger Skandinavia Marine, her tilbys det tre ulike båtmerker som er Emili, Italmar og Stormway. Her finner man motorbåter i forskjellige størrelser og prisklasser, så du finner nok noe som passer til ditt bruk her.

Emili båtene er på 15 fot og opp til 20 fot og har betegnelsen Emili 460 Sport, 530 Sport og 590 Sport. Stormway båtene er på fra 24 fot og opp til 26 fot og har betegnelsen Stormway 740, F- 23 og F- 26. Italmarbåtene har et bredere utvalg med 11 modeller og tilby deg. Fra 16 fot og opp til 22 fot, dette er stort sett åpne motorbåter som egner seg til dagsturer.

NORSKE BÅTPRODUSENTER 3
NORSKE BÅTPRODUSENTER 3

Modellene har fått navn som Open 16,50, 17, 19, 20, 23, Summer 23, WA 19 Pluss, Winner 20 Fishing 500, Cabin 18 og Cabin 22.Men det er ikke bare sine egene merker de selger her, de er også forhandler til merker som Pilot, Spinningline og UMS Tuna Så her har man virkelig et godt utvalg av båter

Da flytter vi oss til Risør og til firmaet Skipsplast, det er et velkjent navn i Norge. Skipsplast som ble startet av R Skibsrud i slutten av 50 tallet da han var bare 19 år gammel. Hans første båt var en hurtiggående plastbåt og med pressen tilstede under prøvekjøringen og med førsteside oppslag var suksessen et faktum for Skibsrud. Det sier litt av tallene også, med over 14000 båter solgt igjenom ca 50 år har det vert en vellykket satsing

På dagens produksjons liste finner man båter fra 550 cm til 660 cm lange, med åpne motorbåter og cabincruisere finner man lett en båt til sitt eget bruk og behov her.

Rett utenfor Bergen finner vi Florvåg, her ligger Viknes Båt og Service, her finner man merker som Skilsø og Viknes i flere varianter. Dette er plastbåter i mellomklassen som de tilbyr, som Viknes 770 Combi som var den første egenproduserte båten de lagde og som var på 25 fot. Da de overtok Skilsø sine rettigheter og former i 2011, det ble en god utvikling for firmaets videre fremdrift med flere båttyper som man kunne tilby kundene.

Størsteparten av båtene deres er i dag daycrusere og cabincruisere fra 8 til 12 meter lange. Passende båtstørrelser for de fleste.

Det siste båtbyggerfirmaet vi tar med denne gangen er Nor- Tech. Det ble etablert i slutten av 80 tallet av to friskuser, P C Michelsen og R Høgevoll.

Det var høyprestasjonsbåter de satset fullt på. Det ble ingen stor suksess her i landet og de solgt ikke mange båter. Men gutta ga seg ikke og flyttet like gjerne hele produksjonen over dammen til Florida. «Over there» ble det er stor suksess, og nå re-eksporterer de båter derifra og tilbake til Norge igjen for salg.

To av modellene de produserer er Nor- Tech 3900 og Superyaht. Båtene koster ganske mye, men til gjengjeld så er det båter som man legger merke til på sjøen.

Britt

Relaterade Inlägg

Navigasjon

Navigasjon

Hurtigruten

Hurtigruten

Her går det unna

Her går det unna

MK Faxsen

MK Faxsen