NORSKE BÅTPRODUSENTER 2

NORSKE BÅTPRODUSENTER 2

Sjø og hav tilbyr mange flotte opplevelser om sommeren. Enten det er bare en helgetur eller ferien man tilbringer på vannet. Og valgene på hvilken båt som er passende for den enkelte er mange, så vi fortsetter litt mer med å se på hva de Norske båtprodusentene har og tilby oss.

Flakkavåg Båt som holder til ved Tysnes rett syd for Bergen er en god gammel bedrift. Stedet har bygd båter siden 30 tallet, så her finner man erfarne folk. Det er bare trebåter som de produserer, som modellene Plattergatter som er en flott cabincruiser, Bordbåt og Oselver er robåter i litt over middels størrelse. Båtene får man fra 18 fot og opp til 23 fot. Som hos trebåt byggere flest får også her utført reperasjoner og vedlikehold av sin trebåt.

Så har vi Risør trebåtbyggeri som er et forholdsvis nytt båtbyggeri. Dette ble startet opp sist på 70 tallet av 4 unge entusiaster. Her har de satset på Colin Archers seilskøyter som sin spesialitet. Denne båten er jo kjent for å være velseilende og med god sjødyktighet. Og på grunn av disse egenskapene så har båten alltid vært populær blant seilfolket.

et av de første piratskipene
et av de første piratskipene

De har ingen spesielle modeller som de selger ut, her er det bygging etter bestillig. Det er her den første kjente sjørøverskuta i Kristiansand Dyrepar ble lagd, som fikk navnet Klara,  den var de så fornøyd med at når skip nummer to skulle bestilles tok de turen tilbake hit og det ble til Den Sorte Dame som er dagens sjørøverskute i dyreparken.

Det som har blitt deres støste suksess er vel restaurering av seilskuter, som den flotte Solrik av Grimstad og Boy Leslie, virkelig flotte skuter dette. Her kan man også få utført reperasjoner og vedlikehold på sin trebåt.

Kai Lindes Trebåtbyggeri ligger i Rognan innerst inne i Saltdalsfjorden. Her finner man stort sett tradisjonelle båttyper som er klingbygde småbåter, som joller, prammer, spissbåter og Nordlandsbåter.

Men det bygges flere modeller men da på bestilling, noen av dem er storbåter som åttring, fembøring og kravellebygde båter. Det har også blitt bygd en 32 fots sjark her, så det er bare og bestemme seg for båttype og legge inn en bestilling.

Det er ca tyve modeller de har i sitt program så du finner nok noe passende for ditt bruk her. Her får man også reparert sin trebåt og utført vedlikehold.

Litt nord i landet ligger Grønøy ved Engavågen, der finner vi Grønøy Båt. Her finner bygger de plast og glassfiberbåter i forskjellige varianter og størrelser. Her finner man Landstedsjolla – en liten robåt på 4,20 meter, GB 560 Family – en liten motorbåt på 5,60 meter, GB 560 Fisker – også 5,60 meter og GB 560 Årø på 8,75 meter som er en Cabincruiser.

Dette er båter man kan få levert som halvfabrikat og kan da spare en del penger på det og velge selv hva slags utstyr man vil ha selv, noe som sikkert passer både lommebok og smak. GB 560 Årø ligger på ca 200 000 n.Kr som halvfabrikat, mens Landstedsjolla koster litt over 10 000 N.kr. dette er nok priser de fleste liker å forholde seg til.

Britt

Relaterade Inlägg

Navigasjon

Navigasjon

Hurtigruten

Hurtigruten

Her går det unna

Her går det unna

MK Faxsen

MK Faxsen