Luksus seilbåter

Luksus seilbåter

Det å investere i ny båt er som regel en stor investering for folk flest, men så er vi vel vanligvis ikke så kravstore når det gjelder utstyret som enkelte er.
Man skal jo kjøpe etter lommeboka som det heter. En familiebåt som tar deg med på dagsturer og ferieturer er vanligvis bra nok. Men det er jo noen som har mere penger enn de omtrent kan bruke og da er det luksus for alle pengene som gjelder når det skal innkjøpes ny båt.

Athena

En av disse flotte seilyachtene er Athena, den ble ferdigstilt i midten av 2000 tallet og eies i dag av J H Clark – en Amerikansk forretningsmann. Skipet er på 90 meter langt og rundt 12 meter bredt, og foruten seil så er det også blitt montert to dieselmotorer som hjelper til med fremdriften når det er vindstille. Rikfolk er vel noe mere utålmodige en de fleste og liker ikke og vente på vinden. Dette er en tremasters skonnert med omtrent 2500 kvadratmeter seilflate, prisen står ikke oppført men billig er den ikke. Den har ligget ute til salg en tid nå og prisantydningen er på 100 millioner dollar så da kan en jo bare fantasere om hva den kostet ny. Her er det plass til ti gjester og med mannskap på nesten 20 får man sikkert ett flott opphold på turen. Selv om skipet nå ligger ute for salg kan man gjerne få leid det i perioder, men prisen per uke er jo ikke akkurat noen billig affære. Det ble satt en pris på 450 000 dollar per uke da det lå i Mellom Amerika.

A Sailyacht

dyreste båter
dyreste båter

Det som var verdens største seilbåt i 2017 var A når den ble ferdigstilt og overlevert eier, kort og greit navn på ett skip. Også dette skipet er bygget i Tyskland, ved Nobiskrug som ligger i Kiel. Det har blitt bygget mange luksus båter i Tyskland med årene, men de har jo ord på seg for sitt gode arbeid og sin kvalitet. Det er den russiske millionæren Andrey Melnichenko som bestilte og fortsatt eier seilskipet. Med en lengde på over 140 meter og bredde på noe over 20 meter er det plass nok her ja. Det er hele åtte dekk om bord og da er det selvfølgelig heis om bord også. Med fulle seil på de tre mastene gir det en seilflate på over 3700 kvadratmeter som igjen gir en toppfart på rundt 20 knop. Her har man plass til rundt 20 gjester og med ett mannskap på 50 trenger man jo god plass. Prislappen på dette flotte skipet er på rundt 500 millioner dollar

Black Pearl

Black Pearl er en del billigere enn foregående seilskip, men med en prislapp på rundt 200 millioner dollar er det heller ikke akkurat billig. Det er Oleg Burlakov som eier skipet som er på over 100 meter langt og 15 meter bredt. Dette er ett topp moderne seilskip som er utstyrt med det nyeste innen master og seil som gir maks utnyttelse av vinden. Toppfarten er beregnet til 30 knop.

Britt

Relaterade Inlägg

En kort historie om dampskip

En kort historie om dampskip

Skipsregistre

Skipsregistre

Seilbåten

Seilbåten

Cruise skip

Cruise skip