Luksus båter

Luksus båter

De fleste av oss nøyer seg med en liten båt som dekker vårt behov for en liten tur ut på vannet. Men det er alltid noen som ikke er fornøyd med det samme som gjennomsnittet. Noen tar steget og bruker litt mere penger og kjøper seg en båt man kan ta helgeturer og ferieturer i. Men er gjerne fornøyd med det og økonomien tilsier at det får holde. Men det er jo en del som har mer enn penger nok og bestiller seg enorme flotte yachter

M/Y Dubai

M/Y Dubai er en virkelig kostbar båt, her oser det av luksus. Men med den prislappen på rundt 400 millioner dollar bør man jo få det beste som er av det meste. Eieren er visepresident og statsministeren i Emirate of Dubai Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Dette er nok en mann med penger nok i banken og har råd til denne yachten. Den er på over 160 meter lang og rundt 20 meter bred, her er det plass til nesten 120 gjester som kan boltre seg på over 40 lugarer med overdådig luksus. Skipet so ferdig i midten av 2000 tallet og er utstyrt med 38500 hestekrefter fordelt på fire diesel motorer. Her kan man nyte gym, svømmebasseng, Jacuzzi bad, badeplattform, dansesal og kino. Litt må en jo ha og fordrive tiden med når man er om bord. Det og holde denne yachten i drift hele året koster alene en liten formue, bare mannskapet på rundt 90 personers lønninger er nok ikke småpenger.

M/Y Dilbar

dyreste båter
dyreste båter
M/Y Dilbar

M/Y Dilbar hører også til gruppen av verdens dyreste båter, med en sluttpris på rundt 600 millioner dollar ligger den høyt oppe på den listen. Det er den russiske forretningsmannen A B Usmanov som eier yachten som ble ferdigstilt i 2015. Det kjente verftet Lurssen i Tyskland sto for byggingen, verftet er godt kjent for sine store luksuriøse yachter og de leverer det kunden ønsker av luksus. Med over 160 meter lang og over 20 meter bred er det tumleplass nok om bord, rundt 40 gjester er det plass til her. Mannskapet teller omtrent 80 stykker som holder orden på sakene om bord. Luksus er ikke akkurat mangelvare her om bord eller og selvfølgelig er det to helikopter dekk her. Med sitt eget helikopter av typen Airbuss H175 som har plass til syv passasjerer er tilpasset nettopp denne yachten. Med dieselelektriske motorer har den en marsj fart på rundt 18 knop og har som maks fart rundt 23 knop. Dette er ikke Usmanov første luksus yacht, han har hatt to før som hadde det samme navnet. Hans første yacht var en god del mindre, bare 66 meter lang. Men plass nok til en god del luksus der og vil jeg tru. Han skiftet navnet på den rett før den ble solgt og han mottok sin andre yacht, den ble da døpt om til Ona. Den andre yachten var på 110 meter lang, nesten doblet lengden der. Nå gjenstår det bare og se hvor lang tid til det tar før han vil ha en enda større yacht.

Britt

Relaterade Inlägg

Navigasjon

Navigasjon

Hurtigruten

Hurtigruten

Her går det unna

Her går det unna

MK Faxsen

MK Faxsen