Dyre seilbåter

Dyre seilbåter

Det og ha en liten seilbåt er en stor fornøyelse for mange som liker og ferdes ute på vannet. Det å sette seil utover alene eller med selskap og bare nyte bølge skvulpet mot skroget er en virkelig beroligende opplevelse. Mange har virkelig fått opp øynene for denne type båter, spesielt i disse miljøvern tider er det jo en stor fordel med fremdrift av bare vinden. Men noen igjen tar helt av når det gjelder størrelsen og luksusen de krever i sine båter.

Sea Cloud

Sea Cloud
Sea Cloud

En av de største seilbåtene i verden er Sea Cloud med sine 110 meters lengde og omtrent 15 meter bred. Dette er et gammel og ett virkelig flott seilskip, det ble ferdigstilt i 1931 og er virkelig ett flott skue Det var også den gangen Tyske verft som sto for mye av de store luksuriøse skipene, dette er bygd hos Krupp GermaniaWerfte som egentlig hadde spesialisert seg på krigs skip. Men de gjorde noen unntak og resultatet sviktet ikke. Skipet het først Hussar V men etter at eieren M M Post hadde eid skipet en stund døpte hun det om til Sea Cloud. Under krigen lot hun den Amerikanske marinen få leie skipet for en rimelig penge, hun fikk jo allikevel ikke brukt det da det var for risikabelt og ferdes ute på havet. Når så krigen var over ble skipet overlatt tilbake til Post med nye master og seil, det var også blitt tatt en god del reparasjons arbeid som var nødvendig. Men den ble for dyr i drift for Post så hun valgte å legge den ut for salg, det var en Sør Amerikansk politiker som så kjøpte skipet og døpte det om til Angelita. Seilskipet skiftet eiere flere ganger før det igjen ble ført tilbake til opprinnelses stedet for en total overhaling. I dag er det et cruise selskap som er eieren og man kan ta seg et cruise med denne flotte seilskuten om man lar seg friste.

Maltese Falcon

Maltese Falcon

En mere moderne seilbåt av den største klassen er Maltese Falcon som sto ferdig i 1990. Skipet er nesten 90 meter langt og rundt 13 meter bredt, det er utstyrt med en seilflate på rundt 2400 kvadratmeter. Dette gir skipet en toppfart på omtrent 25 knop. Billig er den heller ikke, helt eksakt pris er det ingen som vil oppgi men man regner med at den har kostet rundt 200 millioner dollar. Det er Tom Perkins en Amerikansk riking som eide skipet fra det var nytt. I dag er det firmaet Pleon LTD som står som eier, de leier ut skipet til de som har lyst på en flott ferietur med den. Men det koster, satsen er rundt 400 000 Euro pr uke. Ikke akkurat noe for en vanlig arbeider nei. Skipet har plass til 12 gjester som virkelig kan nyte seilturen fult ut i all denne luksusen som finnes om bord. Skipet har vunnet en god del priser som Beste seil yacht, fineste superyacht og årets seilbåt er noen av dem.

Britt

Relaterade Inlägg

En kort historie om dampskip

En kort historie om dampskip

Skipsregistre

Skipsregistre

Seilbåten

Seilbåten

Cruise skip

Cruise skip