DANSKE BÅTER

DANSKE BÅTER

Båtlivet er noe som frister mange mennesker i sommer halvåret. Mange tar både ferien og helgeturer i sin båt for og nyte sjøluften.

Det er mange som produserer båter verden rundt, det blir nå en tur innom Danmark for og se hva som tilbys av båter der.

Brandt- Møllers baadebyggeri er første stopp, etablert  i midten av 40 tallet så dette er et godt etablert båtbyggeri. Her produseres det små trebåter og glassfiber båter.

De vurderer også husbåter i sin produksjon, tegningene ligger klare på Houseboats-2-move som den har blitt kalt. Med 16,5 meters lengde og på to etasjer blir det 170 kvm, så det blir nok tumleplass for hele familien her. Foreløpig ligger det ikke noen prislapp ute på denne båten, men den vil nok koste en del.

Nordship Yacht
Nordship Yacht

som etablert i slutten av 70 tallet og het da Buchwald Yachtværft, de overtok rettighetene til Nordships båtprogram i slutten av 80 tallet og videreutviklet båtene til det de er i dag. Produksjons lokalene ligger i dag i Lunderskov hvor det hovedsakelig blir produsert seilbåter, men de har også motorbåter som Nordic Cruiser en flott day cruiser. Seilbåtene går under betegnelsen 380 DS, 430 DS Classic og Custom Line.

Børresen Bådebyggeri som ligger i Vejile Øst, har over 70 års erfaring med båtbygging. Her er det seilbåter av typen BB Drage, BB 10 meter, BB Soling, BB Yngling, CB 66 og G Force X- Treme 25. Dette er båter som blir brukt mye i seil regatta`er og er konstruert også for dette.

X- Yachts, etablert i slutten av 70 tallet i Haderslev som ligger i den øvre delen av Lillebælt. Her produseres luksuriøse seilbåter i flere størrelser og prisklasser. Båtene har fått betegnelsene Xc, Xp og X  og ligger i prisklassen fra 116 000 euro og opp til ca 2 100 000 euro, litt for enhver smak og lommebok.

Bådbygger Peter Madsbøll, her produseres det klink bygde båter i forskjellige varianter, fra små robåter og små seilbåter til større fiskebåter. Her utføres også reperasjoner av trebåter, Dette er et lite firma som ligger på en gård i Øsløs med utsikt over Limfjorden.

Luffe Yachts som ligger i Kolding, her finner man seilbåter med høy kvalitet, Oluf Jørgensen startet sin båtbygger karriere i 1963, da som ansatt. Han startet som selvstendig båtbygger med Luffe i 1973 og utviklet stadig flere modeller med tiden,  alt fra 36 fot opp til 54 fot. Seilbåter med god komfort, kvalitet og luksus.

Seilbåter finner man også hos Nordborg Baadebyggeri som ligger i Nordborg. Med 80 års erfaring med båtbygging har de god erfaring med seilbåter. De har båter i fra 9 meter opp til 12,43 meter, her får du også reparert det meste på din båt, også motoren.

Fra elegante seilbåter over til mere verdagsbåt for fritidsbruk. Poca bådværft har drevet på i ca 50 år og produserer i da hovedsaklig glassfiberbåter, verftet har sin beliggenhet i Hedensted som er på østsiden av Danmark, ikke langt unna Vejle fjord.

Modellene varierer fra små robåter og opp til fiskebåter og passasjer båter som er 7,7 meter lange. Passasjer båten kan ta opp til 12 personer og fiskebåten her opp til 2260 kilo lastekapasitet.

Britt

Relaterade Inlägg

En kort historie om dampskip

En kort historie om dampskip

Skipsregistre

Skipsregistre

Seilbåten

Seilbåten

Cruise skip

Cruise skip