Cruise skip

Cruise skip

Det å nyte fritiden ute på havet er en herlig måte og slappe av på, for de fleste av oss holder det lenge med en liten båt for å kunne ta en tur ut på vannet. Andre igjen har ganske store båter som man kan dra på en eventuell jordomseiling med. Her er det jo lommeboka som bestemmer størrelse, type og utstyr så klart. Men det er ikke alle som vil ha egen båt, de vil heller bare være passasjerer og da passer det jo bra med en tur på de store cruise båtene.

Symphony of the Seas

Det som i dag er verdens største cruise skip er Symphony of the Seas som eies av Royal Caribbean Cruises. Dette skipet sto ferdig i 2018 og det hadde en prislapp på 1,35 Billion US Dollar, er nok mye luksus her om bord.

Skipet hører inn under Oasis class cruise skips som er betegnelsen på de største cruise skipene. Cruise selskapet har fire skip av denne klassen, det er ikke mye som skiller dem i størrelsen. Symphony er da det nyest skipet deres og har da selvfølgelig det mest moderne som er på alle fronter når det gjelder cruise skip, så her kan passasjerene virkelig bortre seg i luksus. Det er plass til 6680 passasjerer og med ett mannskap på 2200 blir jo dette skipet omtrent som en liten by.Det er utrolig mye å finne på her om bord for hele familien, så det blir nok en uforglemmelig ferietur for hele familien med en tur om bord her.

Harmony of the Seas

Harmony of the Seas

Nest størst er Harmony of the Seas i denne klassen, dette skipet tar 6780 passasjerer og ett mannskap på 2300. Harmony sto klar til overtagelse i 2016 og hadde en prislapp på nøyaktig det samme som Symphony. Dette skipet har plass til maksimum 6780 passasjerer og med ett mannskap på 2300 er det folksomt her også om det er fullt. Passasjerene har 16 etasjer å boltre seg på med masse av aktiviteter man kan bli med på. Lengden på skipet er noe over 360 meter og det er 66 meter bredt, nok av plass her ja.

Allure of the Seas

Allure of the Seas ble ferdigstilt i 2010 og satt inn i trafikk det samme året er det tredje skipet i denne klassen som er eid av samme rederi. Her er det plass til maksimum 6296 passasjerer og ett mannskap på 2380, noe mindre enn på søsterskipene selv om de er omtrent like store. Her har man også fått montert opp ett slags periskop system på eksosrørene sånn at man kan komme under bruer som den som man finner i Danmark ved Storebælt.Som på de andre cruise skipene har man her mange muligheter til forskjellige aktiviteter for hele familien.  Spill, lek og moro av forskjellige typer for å få underholdt gjestene er jo viktig, flere typer restauranter, butikker og kiosker finner man også her om bord. Det blir nok garantert en suksessfull ferie tur om man tar seg ett cruise på en av disse båtene.

Britt

Relaterade Inlägg

En kort historie om dampskip

En kort historie om dampskip

Skipsregistre

Skipsregistre

Seilbåten

Seilbåten

Raske småbåter

Raske småbåter