BÅTER

BÅTER

Det er godt utvalg av båter ute på markedet, både av nytt og brukt. Hva man skal velge er kommer jo an på behov og eventuelt hvor erfaren man er på den type båt man velger. Robåter, motorbåter, seilbåter eller yachter, det kommer jo også litt an på hva man egentlig har råd til og invistere i også.

Hverdagsbåter

Det som går under betegnelsen hverdagsbåter kan jo være forskjellig meninger om, men en robåt er for mange en båt som går under den betegnelsen. For andre igjen er en liten daycruiser eller en cabincruiser med plass til familien det som de mener er en hverdagsbåt. Noen av merkene som produseres i Norge skal vi nå se litt nærmere her.

Et merke som er godt kjent her i Norge er jo Hansvik båtene, med en god andel av salget på det Norske markedet er det et godt kjøp. Hansvik holder til på Rørvik i Nord Trønderlag og har over 40 års erfaring med båtbygging, det produseres alt fra små joller til elegante day og cabincruisere, så de har et godt utvalg. De produserer også små og medium typer av fiskebåter, her finner man garantert noe man liker.

mer luksuriøse båter
mer luksuriøse båter

Ved Austerheim ligger Tobias Produksjon, som har med sine nesten 50 år som båtprodusent også lagd seg et bemerket navn i Norge.Her lages det robåter, daycruisere, cabincruisere, fiskebåter og arbeidsbåter, med priser som ikke er så avskrekkende for en hverdagsbåt. Båtene produseres i fra 18 fot og opp til 24 fot for fritidsbåtene og fra 18 fot til 33 fot for arbeids og fiskebåtene. Her kan man også sikkert finne seg en flott båt som passer eget bruk.

Det blir produsert daycruisere, cabincruisere og flerbruksbåter her, litt for enhver smak. Det som betegnes som årets råeste skjærgårdsjeep Askeladden C61 er en av di minste båtene på modellisten med lengde på 6,10 meter, mens en av de største heter Askeladden C83 Cruiseer TSI og er på 8,30 meter lang.

Av flerbruksmodellene er det flere typer som, Sport, Pilothouse, weekend, multi og Commuter. Her finner man båter i prisklasse fra rundt 300 000 og opp til ett par millioner kroner, litt avhengig av motortype og utstyrspakker. Der avslutter vi for denne gangen med båtene som blir produsert i Norge, men det er flere båtprodusenter her i landet så vi kommer tilbake med flere.

Britt

Relaterade Inlägg

Navigasjon

Navigasjon

Hurtigruten

Hurtigruten

Her går det unna

Her går det unna

MK Faxsen

MK Faxsen