BÅTER I TYSKLAND

BÅTER I TYSKLAND

De fleste land har båtbyggere med egene merker, spesielt de land som har kystlinje. Tyskland likeså, og en liten tur dit for og se på hva de kan tilby oss.

Rudolf Raid

Firmaet finner man i byen Tubingen og rett ved elvene The Ammer og Steinlach. Her er det stort sett trebåter som blir lagd.

Rudolf Raid
Rudolf Raid

Det er flatbunnede prammer som Punt, Nachen og Zille samt tre forskjellige typer motorbåter. Dette er båter som egner seg ypperlig i grunne vann og elver.

Bavaria Yachts

Bavaria finner man i Giebelstadt, ikke langt fra elven Main. Her får man seil yachts, motor yachts og katamaraner, det er fem forskjellige modeller av seil yacht, fire modeller av motor yach og seks modeller av katamaran båtene.

Dette er eksklusive båter med høy standar og pris selvfølgelig deretter.

HANSE YACHTS

Hanse yachts finner man i Greifswald, byen ligger ute ved kysten nordøst i Tyskland ikke så langt unna grensen til Polen.

Firmaet startet opp i 1990 med kun en seilbåtmodel, Hanse 291 som er den minste båten i Hanse familien. Opp gjennom årene utvidet de eller byttet med en til to nye modeller hvert år og har i dag ca ti forskjellige båter i dagens produksjon. I fra 31 fot til 69 fot, så her har du en god sjangs for og finne deg en seilbåt du liker.

Dette er også båter med høy standard og relatift kostbare båter.

Keser

I Berlin finner vi Keser som har motorbåter i sin produksjon. Med ca ti forskjellige modeller i fra 9,20 m opp til 12,60 m finner man enkelt en båt som faller i smak.

Dehler Yachts

Dehler yachts er et velkjent navn i den Tyske båt miljøet, med opprinnelse het tilbake til 60 tallet har de gjort det bra på båtmarkedet.

Det orginale firmaet eksisterer ikke lenger, det ble overtatt av Hanse Yachts i slutten av 2000 tallet, men båtene blir fortsatt produsert under Dehler navnet med samme stil og kvalitet som før.

Dagens produksjon består av seilbåter i fra 29 fot opp til 46 fot.

Lundi Yahcts

I Rostock finner vi Lundi Yachts, byen ligger ute ved havet nord i Tyskland. Her har man det meste i fra små robåter og opp til husbåter.

Det er et ganske stort utvalg de har i sin produksjons liste, båter som egner seg til fiske, dagsturer, helgeturer og ferier.

Performance Marine

Så kommer vi til noen riktig fartsmonstre av noen båter, Performance Marine står for luksus og kvalitet. Hoved kontoret ligger i Berlin med avdelinger i Munchen, Spania, Frankrike, Danmark og Italia.

Den minste båten de for tiden produserer er en day cruiser på 22 fot og er beregnet på syv passasjerere. Her får man valget mellom motorer på fra 250 hk og opp til 430 hk, så her går det garantert unna. Prisen ligger på ca 100 000 Euro til ca 130 000 Euro.

Topp modellen Performance 1501 er på hele 46 fot og med motoralternativer  fra 1100 hk og opp til 1800 hk beveger dette seg garantert fort nok.

Prisen for denne starter på ca 850 000 Euro opp til ca 1 100 000 Euro, ikke akkurat billige båter men du verden så flotte de er.

Britt

Relaterade Inlägg

En kort historie om dampskip

En kort historie om dampskip

Skipsregistre

Skipsregistre

Seilbåten

Seilbåten

Cruise skip

Cruise skip