BÅTER I TYSKLAND 2

BÅTER I TYSKLAND 2

Båter får man i mange ulike varianter og størelser, motorbåter, seilbåter, robåter mm. Tyskland var vi litt innom i siste artikkel og fortsetter litt mer derfra for å se på flere av tilbudene de har på markedet.

Lurssen Werft

Lurssen Werft holder til i Bremen Vegesack, dette verftet kan nok samenlignes med Kaiser Werft i type båter med store og luxeriøse fartøy. Det er i dag fjerde generasjon som driver verftet, som i sin tid ble etablert i midten av 1870 tallet av Friedrich Lurssen.

Båtene de lagde den gangen var stort sett små motorbåter  som var beregnet til mannen i gata, ingen overdådig luxus. Men tidene forandrer seg og kjøperne blir mere kravstore så man må etterkomme kundenes ønsker, noe de har gjort suksess med. De betegnes i dag som en av de største innen superyachts produsenter i verden.

De kan også vise frem den største privat yachet i verden på hele 180 meter lang. Dette var tilbake i 2013 så den rekorden er nok slått i dag, den som bestilte denne båten som fikk navnet Azzam, var presidenten av United Arab Emirates, Khalifa Nahyan. En mann med utrolig mye penger.

Blohm Voss

Blohm Voss finner man i havneområdet i Hamburg, de har mere en 130 års erfaring med skipsbygging så her finner man garantert god kvalitet på båtene de tilbyr.

Dette er luksusbåter av øverste klasse, store og elegante båter med prisklasse deretter selvfølgelig.

Fra hele 72 meter og opp til 134 meter lange får en god plass til masse luksus her.

Blohm Voss har i de senere årene slått seg sammen med Lurssen boats men beholder sitt navn på sine båter.

Nobiskrug

Nobiskrug har sine lokaler i Rendsburg og har en lang historie, det ble ettablert rett etter 1900 tallet og har under den tiden levert over 800 båter til kundene sine.

Dette er også lukseriøse store yachter med båter i fra ca 60 meter opp til ca 140 meter lange.

Dette er selvfølgelig ikke en båt man anskaffer for og ta med familien på en liten helgetur, ihvertfall ikke for en vanlig arbeiderlønn.

Sealiner

Sealiner
Sealiner

Sealiner er mere passende båter for helg og ferieturer for familien en de foregående båtene. Også i en prisklasse som passer de fleste båt etusiastene.

Dette merket har skiftet eiere flere ganger, i dag er det HanseGroup som står for produksjonen av Sealiner båtene. De overtok konseptet i begynnelsen av 2010 tallet.

HanseGroup finner man i byen Greifsvald som ligger helt ute ved kysten i nordøst Tyskland.

Det var båtentusiasten T Murrat som i sin tid startet med og produsere Sealine i starten på 70 tallet. Det ble da etablert i Bobbington i England, men det ble solgt på grunn av dårlige tider i bransjen i slutten av 90 tallet.

Det forble i det nye firmaet i kun tre år før det igjen ble solgt til det Amerikanske selskapet Brunswick Corporation som igjen solgte det videre til Oxford Investment Group. Der ble det snart slutt på all produksjon da markedet fortsatt ikke hadde tatt seg opp igjen etter finanskrisen.

Det ble ikke før Hanse Yachts startet opp at Sealiner båtene igjen var og finne ute på markedet.

Britt

Relaterade Inlägg

En kort historie om dampskip

En kort historie om dampskip

Skipsregistre

Skipsregistre

Seilbåten

Seilbåten

Cruise skip

Cruise skip