BÅTER I FINLAND

BÅTER I FINLAND

Intet er vel mere avslappende og beroligende en tur på vannet, enten man har en seilbåt, robåt eller motorbåt. En tur til Finland for og se på hva de har og tilby oss av båter.

Albatross som eies av Veneveistæmø Syrjæuo og holder til i Piikkiø, rett utenfor Turku Åbo, består av cabincruisere. Her er ikke utvalget det største men ikke noe dårligere båter av den grunn.

Albatross serien består av 35 Aves, 1120 Queen og 871 Flying. 35 Aves er på 10,75 meter, 1120 Queen er på 11,20 meter og 871 Flying er på 8,70 meter.

Theri er en type mindre åpne båter, alt fra små robåter til motorbåter . De holder til i Rymættylæ som ligger ute i skjærgården utenfor Turku Åbo. Her har de produsert båter i 45 år. Den minste robåten er på 235 cm med navnet Terhi Baby Fun, mens den største er på 478 cm og har navn som Terhi Saiman, Terhi Saiman Hunter og Terhi Saiman Solar. Den minste motorbåten er på 401cm med navn som Terhi 400 og 400 C, den største er på 475 cm og har navn som Terhi 475 Twin C og Terhi 475 BR.

Nauticat yacht, ligger i Riihikoski, ett stykke nord for Turku Åbo. Her produseres det Yacht av typen seilere og motorseilere fra 10 meter til 15,90 meter.

Betegnelsen på båtene er Nauticat fra 38 til 525

Så kommer vi fram til noe virkelig luxeriøst,

Baltic Yachts
Baltic Yachts

Baltic Yachts, de holder til i Jakobstad. Her er det mest seilbåter som produseres, men de har også motordrevene yachter på opp til 78 fot. Seilbåtene er på opp til 29,65 meter.

Dette er virkelig flotte båter, havseilere av øverste klasse og har da selvfølgelig priser deretter.

Finnmaster holder til i Lahdenpræntie. Her produseres det båter for mere allment bruk. Day cruisere og cabin cruisere. Båtene produseres hovedsakligen i aluminium. Seriene heter Bow rider, Grp boats, Cabin, Day cruiser, Console og Bow rider.

Targa er en båt type beregnet som yrkes båt, fra 7,66 meter til 14,36 meter. Disse båtene blir brukt som politibåter, redningsbåter, brann båter, legebåter, t axi båter, charter båter mm.

Aquador med sin noe spesielle design, holder til i Kuopio. De har modeller som Walkaround, som passer like godt til fisking som til party, daycruisere, hardtop og cabin cruisere.

Neste blir Bella Boates som holder til i Kuopio. Her produseres det også day cruisere, hardtoppbåter, cabin cruisere og åpne båter. Modellene heter Raid, Patrol, DC og BR.

Så er det Grandezza, også her er produksjonen basert på day cruisere og cabin cruisere. Her kan du velge båter fra 7,56 meters lengde opp til 12,3 meter. Firmaet holder til i byen Kokkola.

Buster produserer båter i aluminium, de startet opp i midten av 50 tallet og består hovedsakligen av åpne båter fra 3,88 meter til 7,14 meter. De har en modell med overbygg som heter Cabin E, de øvrige er av den åpne typer med modell navn som Mini, S, til Xxl, Magnum, Phantom, E-serien og Buster Q.

Britt

Relaterade Inlägg

En kort historie om dampskip

En kort historie om dampskip

Skipsregistre

Skipsregistre

Seilbåten

Seilbåten

Cruise skip

Cruise skip